EDINBURGH: Edinburgh, Scotland, United Kingdom

 

Edinburgh

Ikke bare er Edinburgh Skottlands hovedstad, men den er og det kommersielle og kulturelle senteret i landet. Det er en ytterst livlig by med et fantastisk utvalg av attraksjoner og severdigheter. Hotellene i Edinburgh er spredt over hele byen, og de varierer fra eksklusive 5-stjerners hoteller til veldig enkle, men ofte svært trivelige bed & breakfasts i utkanten av byen.
Selve kjernen i byen er den mil lange – engelsk mil vel og merke (cirka 1.6 kilometer) – The Royal Mile, som strekker seg fra storslåtte Edinburgh Castle til Elisabeths Holyrood Castle. Utsikten over byen fra Edinburgh Castle er et syn for øyet. Og apropos utsikt over byen, ingenting slår hva du kan se fra fjellet Arthurs Seat som ligger like ved byen.
Skottland er et yndet land for golf entusiaster, og om dette er sporten for deg så passer Edinburgh som hand i (golf) hanske. Området rundt byen har en rekke golfbaner av meget høy klasse.
Man kan ikke reise til Edinburgh uten å ha prøvd skottenes nasjonalrett, nasjonaldrikke og nasjonaldessert – henholdsvis haggis, whisky og ’deep-fried-mars-bar’. Førstnevnte er en blanding av lever, lunger og hjerte fra en sau, kjøttdeig, havremel og krydder, og sistnevnte er frityrstekt sjokolade. Nam nam...
Dialekten i Edinburgh kan for noen være litt vanskelig å forstå, men takket være skottenes forkjærlighet for skandinaver, deres gjestfrihet og vinnende vesener så må man bare hoppe i det. Om ikke annet så kan man alltid skåle i et glass whisky.

Klikk på kartet for å se hotellene

Vis alle hotellene

 

De mest populære hotellene i Edinburgh

De 100 beste hotellene i Edinburgh

har en gjennomsnittlig rangering på 4.89 av 5 fra 31060 anmeldelser

Vis alle hoteller i Edinburgh